9.1 C
București
joi, 22 aprilie 2021 - 3:20

A fost vaccinat anti Covid-19 românul cu numărul un milion. Valeriu Gheorghiță i-a administrat serul. Premierul Florin Cîțu a marcat momentul cu o declarație de presă

Vaccinarea persoanei cu numărul 1.000.000 a avut loc miercuri, la ora 11,30, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Este vorba despre o femeie în vârstă de 86 de ani din București. La imunizarea persoanei au fost prezenți premierul Florin Cîțu și medicul militar Valeriu Gheorghiță care a și administrat serul pacientei.

 

Pacienta cu numărul un milion are deficiențe motorii ca urmare a unor probleme neurologice, dar cu o formă psihică foarte bună, au declarat medicii.

Imediat după imunizarea persoanei, Florin Cîțu a susținut o declarație de presă și a spus că “ținta este de a atinge 10,4 milioane de persoane vaccinate în luna septembrie.”

„Am ajuns la persoana vaccinată cu numărul 1 milion. Ținta era să avem un milion până la finalul lui martie, dar am mers mai repede. În martie vom primi 6 milioane de doze, iar procesul de vaccinare va fi accelerat. Vom avea 10,4 milioane de vaccinați în septembrie. Suntem în top în Europa din acest punct de vedere”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Pe de altă parte, Cîțu a susținut că nu este momentul pentru relaxare și a făcut un apel la populație să continue să respecte regulie și să poarte mască.