4.8 C
București
joi, 22 februarie 2024 - 5:30
No menu items!

A fost sancționat pentru că a reparat băncile din centrul satului fără aprobare: „Recunosc și regret“

spot_img

Un bărbat din Caraș-Severin a fost sancționat de Poliția Locală cu avertisment pentru că a reparat șase bănci și o masă din centrul satului Moldovița, aparținător orașului Moldova Nouă. „Recunosc și regret fapta”, a scris bărbatul la mențiuni.

Într-o postare pe pagina de Facebook, Ion Carpian a postat procesul-verbal din care reiese că Poliția Locală l-a sancționat cu avertisment pentru că „a reparat o bancă (șase bănci) din fața căminului cultural Moldovița fără a avea aprobarea serviciilor de specialitate din Primăria Orașului Moldova Nouă”. Potrivit documentului postat pe Facebook de Ion Carpian, bărbatul a fost amendat în baza HCL 108/2023.

Potrivit Procesului-Verbal de sancționare pare că avertismentul a fost aplicat în baza articolului care prevede că este contravenție „rezervarea locurilor de parcare pe carosabil sau pe domeniul public fără aprobarea serviciilor de specialitate din Primărie în baza Hotărârii Consiliului Local și semnalizarea acestora cu însemne, marcaje sau dispozitive altele decât cele agreate de primărie”.

„După o postare de acum patru zile a domnului Grecu de la Moldovița am fost în centrul satului și am reparat băncile și mesele de acolo din proprie inițiativă fără sa cer voie celor de la primărie. Ce să vezi, surpriză! Mă caută Poliția Locală pentru a mă felicita cu o amendă. Vă las dovada aici”, a scris Ion Carpian, care a menționat în procesul-verbal: „Recunosc și regret fapta”.

Pe Facebook, sancționarea cetățeanului a provocat indignare. Au fost, însă, și voci care au considerat că amenda este justificată.

„Are primăria nevoie de fonduri și altfel nu le pot obține. Suntem mai rău ca pe vremea inchiziției”, a scris un comentator.

„Çred ca e caz de pușcărie asa ceva nu se poate face tata Ion”, a comentat altcineva.

„Este evident în țara în care trăim! Pentru lucrarea care ați făcut-o, o firmă a pierdut niște bani și baronii puțină șpagă! Vă imaginați câtă lume (conectată la banul public) ați deranjat!?”, a intervenit altcineva în discuție.

„Ce cauți tu la Moldovița? Ce treabă ai tu să repari bănci și băncuțe? Bine că nu ai reparat drumul că ajungeai la pușcărie”, a comentat un alt internaut.

D.Constantin