28.5 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 14:49
No menu items!

A fost inaugurată artera care leagă cartierele Colentina şi Pantelimon

spot_img

Străpungerea Doamna Ghica – Bulevardul Chişinău, care leagă cartierele Colentia şi Pantelimon, a fost inaugurată luni, după şase ani de la începerea lucrărilor, în prezenţa prim-ministrului Victor Ponta.

„Am legat trei cartiere, cartierul Colentina-Petricani cu Pantelimon şi mai departe cu Balta Albă, Berceni. Ne ducem exact cu pod deasupra Dâmboviţei şi în momentul ăsta jumătate din inelul median nu mai este doar preformat. Este practic gata şi atunci toată partea de sud va ieşi din Bucureşti folosind această arteră”, a precizat Oprescu.

El a mai afirmat că l-a invitat pe primul-ministru să vadă că administraţia locală îşi vede de treabă şi nu devine o povară „aşa cum desigur mulţi din ţară îşi văd de treabă şi construiesc ceea ce trebuie construit”.

În context, premierul Victor Ponta l-a felicitat pe primarul general.

„Mă bucur foarte mult pentru faptul că îşi continuă proiectele şi aşa cum îl cunosc, dincolo de felicitări, o să vrea măcar să plătim datoriile. Ne-am mai ţinut cu ceva de cuvânt. Am promis că dacă primarul are şi Consiliu General lucrurile se mişcă mai bine, şi din câte aud eu se mişcă totuşi mai bine şi este foarte important ca primarul general să aibă şi sprijinul Consiliului General, iar eu mă asigur să aibă acest sprijin, asta e sarcina mea, dincolo de toate celelalte lucruri care ţin de Guvern”, a subliniat Ponta.

Potrivit directorului executiv al Direcţiei Transporturi din PMB, Ion Dedu, această arteră ajută la fluidizarea traficului în zonă, în special „pentru viitoarea descărcare a autostrăzii A3 Bucureşti-Ploieşti”.

Costul total al lucrării se ridică la aproximativ 70 milioane de lei.

Prin folosirea acestei noi artere rutiere şoferii vor câştiga 10-15 minute la fiecare deplasare. Sunt două benzi de circulaţie pe fiecare sens, iar capacitatea maximă a arterei este de aproximativ 80.000 de vehicule pe zi.

La acest eveniment premierul Victor Ponta a menționat că centura din partea de sud a Capitalei ar putea fi realizată prin concesiune, în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti.

„Pe centura de sud probabil că trebuie concesiune, pentru că, altfel, doar din fondurile publice o să fie greu. Aici tot cu Primăria împreună vreau să lucrăm, pentru că ştiu că am pierdut vreo 10 ani că se certa Primăria cu Ministerul Transporturilor”, a explicat Ponta.

Primarul general Sorin Oprescu a declarat în context că este de acord să participe la acest proiect.

Cât priveşte continuarea lucrărilor la autostrada Bucureşti-Ploieşti, Ponta a spus că acestea au fost oprite din cauza exproprierilor. O.D.