23.6 C
București
vineri, 25 iunie 2021 - 7:29

A fost descoperită o nouă soluție pentru tratarea mahmurelii

spot_img

200310923-001

Cafeaua tare părea să fie cea mai bună soluţie pentru tratarea mahmurelii, însă cercetătorii chinezi vin cu o nouă rezolvare. Sucurile carbogazoase care conțin lămâie galbenă sau verde ar putea să ajute la rezolvarea acestei probleme, relatează dailymail.co.uk.

Cercetătorii de la Sun Yat-Sen University, din Guangzhou, au studiat 57 de băuturi, de la ceaiuri din plante până la băuturi carbogazoase.

Au fost analizate cauzele care provoacă mahmureala şi s-a descoperit că procesul prin care corpul diluează băuturile alcoolice poate cauza simptome ca dureri de cap şi greaţă, mai mult decât alcoolul în sine.

Atunci când o persoană consumă alcool, ficatul eliberează o enzimă numită alcool dehidrogenază (ADH), care transformă alcoolul etilic într-o substanţă numită acetaldehidă, astfel că mai puţin alcool intră în fluxul sangvin. Aceasta este transformată, ulterior, într-o altă substanţă de o enzimă numită dehidrogenază aldehidă (ALDH).

În urma cercetărilor, s-a descoperit că băuturile pe bază de plante măresc durata procesului de ADH şi înhibă procesul de ALDH, astfel mahmureala poate dura mai mult.

Studiul arată că băuturile carbogazoase care conţin lămâie sunt printre băuturile care grăbesc procesul ALDH, scăzând perioada de mahmureală.

Daniela Marinescu