27.2 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 18:35
No menu items!

A doua etapă de înscriere în învățământul primar începe marți

spot_img

copil-la-scoala

Cea de-a doua etapă de înscriere în învățământul primar va avea loc între 25 martie și 4 aprilie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale (MEN).

Cererile de înscriere se vor depune la secretariatul unității de învățământ aflată pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru a doua etapă, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară.

Pe 11 aprilie, la fiecare unitate de învățământ, vor fi afișate listele finale cu copii înscriși în clasa pregătitoare.

Centralizarea și soluționarea de către inspectoratele școlare a cererilor părinților copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ se va face în intervalul 14 – 18 aprilie.

În același timp, 99,24% dintre cererile de înscriere în clasa pregătitoare, depuse în prima etapă, au fost admise, a precizat vineri Ministerul Educației Naționale.

Din totalul celor 172.682 de cereri depuse, au fost admise 171.362, dintre acestea 145.581 reprezintă cereri admise pentru unitatea de circumscripție.

În ceea ce privește cele 27.101 de cereri pentru altă unitate decât cea de circumscripție, situația se prezintă astfel: 25.031 de cereri au fost admise, 750 de cereri au fost admise la școala de circumscripție, după ce nu au avut loc la școala dorită, 1.320 de cereri nu au putut fi admise, deoarece părinții/tutorii legali nu au bifat opțiunea de revenire la școala de circumscripție, însă, precizează MEN, toate vor putea fi soluționate în cea de-a doua etapă de înscriere.

R.D.