6.1 C
București
joi, 15 aprilie 2021 - 1:49

A cincea zi de proteste: în București a fost înmormântată starea de alertă

Românii au ieșit din nou în stradă în București și în câteva orașe din țară, pentru a cincea seară consecutiv. 

Joi, la ora 19.00, câteva sute de bucureșteni se adunaseră deja în Piața Universității. Oamenii au spus că nu-și mai doresc restricții și nici ca libertatea lor să fie limitată în vreun fel. Unii au venit cu drapelul național, alții cu vuvuzele. Mai mulți protestatari au refuzat să poarte mască de protecție, deși au fost somați de jandarmi să respecte normele de siguranță sanitară în vigoare.

Mulți dintre participanții la protestul de joi seară au avut prosoape albe la oglinzile mașinilor, în semn de înmormântare a stării de alertă, alții au purtat la mâna dreaptă o banderola albă sau tricoloră ori o mască pe braț.

Sport în aer liber la Oradea

La Oradea, câteva zeci de sportivi şi pasionaţi de fitness au protestat joi seară, în Piața Unirii din oraș, faţă de închiderea sălilor de sport. Participanţii la protest au făcut exerciţii pe muzică şi au susținut că închiderea sălilor dăunează sănătăţii.

Protestatarii au adus cu ei echipamente specifice pentru sporturi de contact, cum ar fi Mixed Martial Arts, în timp ce alţii au făcut exerciţii ceva mai accesibile, cum ar fi genuflexiunile.  În plus, în piață au fost duse greutăţi de tot felul pentru exerciţii de forţă, dar şi alte aparate folosite de obicei în sălile de fitness.

foto: ebihoreanul.ro

Plimbare pe trecerea de pietoni la Constanța

La Constanța, protestul a început cu o “plimbare” pe trecerea de pietoni. Unii dintre participanții la protest au avut drapelul României în mână și strigau „Libertate”.

Protestatarii au spus că nu vor să blocheze circulația, ci doar așteaptă un reprezentant al Guvernului cu care să poarte o discuție.