7.8 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 23:20

A 60-a aniversare a încoronării reginei Elizabeth a II-a va fi celebrată în iunie

spot_img

A 60-a aniversare a încoronării reginei Elizabeth a II-a va fi celebrată în iunie

Cea de-a 60-a aniversare a încoronării reginei Elizabeth a II-a va fi celebrată la Londra în luna iunie, printr-o serie de evenimente speciale, inclusiv o slujbă la catedrala Westminster, au anunțat reprezentanții palatului regal britanic.

Regina, soțul ei – prințul Philip, duce de Edinburgh – și alți membri ai familiei regale vor participa la această slujbă pe 4 iunie, de la ora 11.00 GMT.

Cu aceasta ocazie, la catedrala Westminster va fi organizată o expoziție de fotografii de arhivă realizate în timpul încoronării din 1953, expoziție ce va putea fi vizitată din mai până în septembrie. De asemenea, turiștii și pasionații de istoria monarhiei britanice vor putea să admire costumele de epocă ale reprezentanților casei regale care vor fi expuse la palatul Buckingham din 27 iulie până pe 29 septembrie, precum și tronul utilizat pentru ceremoniile de încoronare, încă din secolul al XIV-lea, care va fi expus în capela St. George.

În prezent în vârstă de 86 de ani, regina Elizabeth a II-a ocupă locul al doilea în topul monarhilor care au petrecut cele mai lungi perioade pe tron. Străbunica ei, regina Victoria, ocupă primul loc în acest clasament, cu o domnie de 63 de ani.

A.V.