0.7 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 3:07
No menu items!

A şaptea săptămână de proteste împotriva proiectului Roşia Montană: Manifestanţii au pornit, în marş, spre Piața Victoriei, din Capitală

spot_img

protest-rosia-montana-bucuresti

Circa 2.000 de manifestanţi împotriva proiectului Roşia Montană s-au adunat, duminică, în București, la staţia de metrou 1 Mai, şi au pornit în marş spre Piaţa Victoriei.

În cea de-a şaptea săptămână de proteste faţă de proiectul minier, manifestanții au pornit în marş pe Bulevardul Ion Mihalache purtând  bannere cu mesaje ca “Roşia Montană – Revoluţia generaţiei noastre”, “Adevărata bogăţie este sănătatea, nu aurul şi argintul”, dar şi “Jos labele de pe Justiţie”.

Protestatarii din Capitală vor merge în Piaţa Victoriei, unde vor realiza un flash mob, iar apoi pe arterele Buzeşti, Berzei şi Ştirbei Vodă, la sediul DNA, continuând pe Calea Victoriei, str. C.A. Rosetti şi Bd. Nicolae Bălcescu până în Piaţa Universităţii.

Din 1 septembrie, în centrul Capitalei şi în mai multe oraşe din ţară, dar şi peste hotare au loc proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană, manifestanţii solicitând ca Parlamentul să respingă proiectul de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană şi să interzică, prin lege, folosirea cianurilor în activităţile miniere din România, Guvernul să respingă, prin hotărâre, în regim de urgenţă, acordul de mediu, Roşia Montană să fie inclusă pe lista tentativă a României pentru includerea în patrimoniul UNESCO şi demisia premierului Victor Ponta şi a celor patru iniţiatori ai proiectului de lege:  directorul ANRM Gheorghe Duţu și miniştrii Dan Şova, Daniel Barbu și Rovana Plumb.

 

C.A.