29.5 C
București
duminică, 1 august 2021 - 13:47

99 de oameni dispăruți, după ce un bloc din Miami s-a prăbușit. Printre victime se află rude ale primei-doamne din Paraguay

spot_img

99 de persoane sunt date dispărute, după  ce un bloc cu 12 etaje s-a prăbușit, joi, în Miami. Printre ele se află și rude ale primei doamne din Paraguay. Operaţiunile de salvare sunt în desfăşurare.

Președintele Joe Biden a decretat stare de urgență și a dispus trimiterea de ajutoare federale. “Le spun oamenilor din Florida: orice ajutor din partea guvernului federal vă stă la dispoziție. Noi așteptăm, doar trebuie să cereți ajutor și vom fi acolo”, a spus Biden.

Autoritățile locale au comunicat că 99 de persoane sunt în continuare date dispărute, la 18 ore după ce clădirea s-a prăbuşit. Mai mulți migranți latino-americani au fost declarați dispăruți de către consulate, printre aceștia figurând și rude ale primei doamne din Paraguay. Echipele de intervenție nu i-au putut localiza pe sora și cumnatul primei doamne Silvana López Moreira. Cei trei copii ai acestora sunt și ei dați dispăruți, precum și o menajeră, scrie BBC.

Alte 102 persoane, despre care se credea că sunt dispărute, au fost localizate.

Joi dimineață, în jurul orei locale 01:30, un bloc de 12 etaje s-a prăbușit în Surfside Floria, lângă Miami Beach. Salvatorii au scos 35 de persoane de sub ruine, iar 99 de oameni sunt  dați dispăruți.  Nu se se cunoaște numărul exact al persoanelor care erau în clădire. Cauzele prăbușirii sunt încă necunoscute.