9.2 C
București
sâmbătă, 27 februarie 2021 - 20:58

98% dintre pacienții evacuați de la Matei Balș erau conectați la oxigen

La Institutul Matei Balș au ajuns coordonatorul DSU Raed Arafat, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu și prefectul Traian Berbeceanu.

„La 5.05 a fost apelul la 112, la 5.15 a sosit prima echipă de pompieri şi la 5:15 s-a declarat planul roşu. Incendiul a fost lichidat şi nu mai avem alte persoane grav rănite, rămâne să fie investigată cauza incendiului.Nu se da un verdict în primele ore cu privire la cauza incendiului .În acest moment pompierii şi criminalistica cercetează. Poate dura ore sau chiar zile pănă când se va afla cauza incediului.”, a declarat Raeed Arafat, aflat în faţa Institutului „Matei Balş”.

În interiorul institutului și exterior ISU a intervenit cu 24 de echipaje, patru descarcerări și 10 microbuze pentru transport persoane.

“Aproape toți pacienții, în proporție de 98%, din clădirea în care a avut loc incendiul erau conectați la oxigen. Toți aveau o stare medie spre severă din cauza COVID”, a precizat medicul Adrian Streinu Cercel.

Deasemenea s-a intervenit cu 38 echipaje de prim ajutor, șase de terapie mobilă, cinci de victime multiple.

Au fost mobilizați 100 de medici și asistenți suplimentari pentru a interveni.

Au fost evacuate peste 100 de pacienți dintre care 44 de persoane au fost transportate la spitalele de urgență Floreasca, Universitar, Sf. Ioan și Pantelimon, a precizat coordonatorul echipei medicale, dr. Bogdan Opriţa.

Incendiul a fost anunţat la 5.05, planul rosu a fost declanşat la 5.15.
Trei persoane au fost găsite carbonizate. Cea de-a patra persoană a fost evacuată, însă manevrele de resuscitare nu au avujt un rezultat pozitiv.