8.4 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 1:23

93% dintre școli NU au avize de incendiu, la fel și spitalele. Arena Națională, închisă pentru evenimente până obține avizul ISU

spot_img

Doar 7% dintre cele 19.000 de școli din România au avize de incendiu, și nici spitalele nu stau mai bine, conform guvernului.

1295 de școli, mai exact, au aceste avize PSI, a declarat premierul interimar și ministru al Învățământului, Sorin Cîmpeanu.

Procesul nu e deloc simplu, nu e rapid și nici ieftin. Proiectul de autorizare trebuie făcut de persoane atestate și costurile ajung la 10-15.000 de euro. Există o slabă capacitate cu privire la asigurarea acestor servicii, dar a existat și o atenție INSUFICIENTĂ acordată acestui aspect.

Sorin Cîmpeanu, premier interimar

Membrii guvernului care au participat la ședința de urgență au mai spus că în privința Arenei Naționale, care are o capacitate de 50.000 de locuri, dar nu are avizul PSI, s-a luat, deocamdată, decizia de a nu se mai ține niciun fel de eveniment acolo.

Organizatorii poartă răpunderea proprie pentru că ISU nu va elibera avizul până nu se remediază unele aspecte.

Sorin Cîmpeanu, premier interimar

În ceea ce privește spitalele fără aviz PSI, nu s-a putut face public numărul acestora, deoarece evaluările sunt în curs.

În cursul acestui an, mai mulți manageri de spitale au fost amendați de ISU București pentru că nu aveau documente. Le aveau pe cele necesare să obțină autorizația, dar nu au mers după hârtie, au fost amendați. Deci astfel de controale au fost și sunt. Acum, acțiunile vor fi mai dure și mai concrete.

Raed Arafat, secretar de stat