17.6 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021 - 16:56

90% dintre elevi vor merge la școală începând de săptămâna viitoare. Fără măști în curtea școlii

spot_img

Tot mai mulți elevi se întorc în bănci. 90% dintre elevi vor merge de săptămâna viitoare la școală, după ce în 2.527 de localități din țară rata de infectare a scăzut sub 1 la mia de locuitori. Masca nu va mai fi obligatorie în curtea școlii, dar se păstrează regula pauzelor decalate.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, la Digi 24, că săptămâna viitoare, 17-21 mai, peste 2,6 milioane de elevi din școlile din 2.527 de localități vor putea merge la școală, cu prezență fizică.

În 654 localități, în care rata de infectare este mai mare de 1 la mie, școlile vor rămâne în online (scenariul galben). Sunt vizați elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a. Este vorba despre 300.000 elevi, reprezentând 10% din numărul total.

Fără mască în curtea școlii

De săptămâna viitoare, masca nu va mai fi obligatorie în curtea școlii, dar se păstrează regula pauzelor decalate pentru a se evita aglomerările. De altfel, ministrul a spus că școlile și-au adaptat programul astfel încât elevii să vină la ore diferite la școală și să se evite  aglomerările.