-5.6 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 9:07
No menu items!

9 polițiști de la Brigada Rutieră, reținuți pentru fapte de corupție

spot_img

 

9 polițiști de la Brigada Rutieră, reținuți pentru fapte de corupție
foto: 4tuning.ro

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie au descins vineri la sediul Brigăzii Rutiere a Capitalei şi la locuinţele a nouă agenţi de circulaţie suspectaţi de luare de mită, potrivit unor oficiali din DGA.

Polițiștii sunt vizați de către ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie de acum un an, în urma unor denunţuri scrise și a mai multor apeluri la Linia Verde a DGA, prin care șoferii reclamau faptul că agenții de circulație le-au cerut mită pentru a nu-i sancționa.

Poliţiştii anticorupţie au declanşat o anchetă şi au trimis în teren agenţi sub acoperire, care au încălcat în mod deliberat legea privind circulaţia pe drumurile publice, apoi au oferit bani agenților de circulație. Oficiali din DGA au precizat că poliţiştii vizaţi de anchetă ar fi cerut mită doar în cazul abaterilor care impuneau reţinerea permisului de conducere.

În urma percheziţiilor vor fi puse în executare nouă mandate de aducere, potrivit unui comunicat al Parchetul Tribunalului Bucureşti.

 “Acţiunea vizează mai multe cauze ce au ca obiect săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, fals intelectual şi abuz în serviciu contra intereselor publice. Din materialul probator administrat până la momentul actual a rezultat că în activitatea infracţională sunt implicaţi mai mulţi agenţi de poliţie rutieră”, potrivit Parchetului Capitalei.

 

C.I.