10.9 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 17:43

83 de răniți din Colectiv sunt în spitalele din țară. Care este starea lor

spot_img

83 de răniți din incendiul de la clubul Colectiv mai sunt internați în spitalele din România.

Dintre aceștia 15 sunt în stare critică, 6 în stare gravă și 61 sunt stabilizați. Alți 10 răniți au fost transferați, duminică, în Marea Britanie și Norvegia.

Dintre cei 83 de răniţi, la Spitalul de Arşi sunt 17 pacienţi, la Spitalul “Bagdasar-Arseni” – 16, la Spitalul de Copii “Grigore Alexandrescu” – 6, la Spitalul “Sfântul Ioan” – 6, la Spitalul Elias – 8, la Spitalul Militar – 7, la Spitalul “Sfântul Pantelimon” – 2, la Spitalul Floreasca – 6, la Spitalul Universitar de Urgenţă – 10, la Spitalul MAI “D.Gerota” – 3, la Spitalul SRI “Agrippa Ionescu” – 2.

În urma incendiului din clubul Colectiv, din 30 octombrie, au decedat 45 de persoane şi alte aproximativ 150 au fost rănite şi internate în spitale din Capitală.

Dintre pacienţii internaţi în spitale din Capitală, 35 au fost transportaţi spre unităţi sanitare din străinătate, însă trei au decedat. Ultimul a fost bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, care murit, duminică seară, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveţia şi care a fost întoarsă din drum. Alţi doi răniţi au decedat sâmbătă, după ce au ajuns în Olanda.

Alți 10 răniţi au fost transferaţi, duminică, în Marea Britanie şi Norvegia. Este vorba despre Alexandru Olivian Olteanu şi Elena Niţu – de la Spitalul de Arşi, Iulian Rob, Vlăduţ Roberto şi Tudor Golu – de la Spitalul Universitar de Urgenţă, Corina Gabriela Ioniţă – de la Spitalul Elias, Cristian Răducanu şi Costin Dumitrache – de la Spitalul Militar, Cristian Daniel Mitroi – Spitalul Floreasca, iar în Norvegia a ajuns Marius Frăţoaica – de la Spitalul Bagdasar-Arseni. Tot duminică, după-amiază, a fost transferat spre un spital din Israel Cătălin Mircea Ilniţchi, care era internat la Spitalul Floreasca.

În cursul zilei de luni, echipe de medici din Germania și Franța vor evalua alți pacienți pentru a decide câți dintre aceștia pot fi trasnportabili în străinătate.