23.6 C
București
duminică, 20 iunie 2021 - 18:06

800 de angajați ai MAI, pe litoral

spot_img

Peste 800 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor acționa, începând din această săptămână, în stațiunile de la Marea Neagră

litoral_politisti_plaja_07foto: ziuadeconstanta.ro

Ministerul Afacerilor Interne va trimite pe litoral atât polițiști, cât și jandarmi, pompieri sau polițiști de frontieră, pentru suplimentarea forțelor și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în stațiunile de la Marea Neagră.

Începând cu luna iulie, în sprijinul forțelor MAI din județul Constanța vor fi detașați lunar polițiști de la alte unități teritoriale, din zonele de ordine publică, investigații criminale și criminalistică, iar în funcție de evoluția situației operative, dispozitivul de menținere a ordinii și siguranței publice poate fi suplimentat.

comunicat MAI

Angajații MAI vor fi în patrule mixte, polițiști – jandarmi și polițiști de frontieră – jandarmi.

Ofițerii și subofițerii din cadrul Gărzii de Coastă vor fi folosiți mai ales în misiunile de căutare și salvare a vițeilor omenești pe mare. Polițiștii și jandarmii vor patrula atât pe plajă, pe străzi, dar vor intra și în cluburi și restaurante pentru a supraveghea menținerea ordinii.