80 de milioane de euro pentru prevenirea „informatizată” a inundațiilor

Ministerul Mediului a atribuit deja contractul pentru acest sistem

inundatii

Ministerul Mediului plătește aproape 75 de milioane de euro pentru un sistem informatic de prevenire a efectelor devastatoare ale inundațiilor.

La începutul acestei luni, ministerul condus de Attila Korodi, a semnat contractul cu firma Dimar SRL, specializată în lucrări de construcţii a drumurilor şi autostrăzilor, patronată de afaceristul Iulian Drăgunoiu. Valoarea lucrărilor, al căror termen final este iulie 2015, este de 341,8 milioane de lei, inclusiv TVA, respectiv 75 milioane de euro.

Proiectul se numește WATMAN – Sistem Informațional pentru Managementul Integrat al Apelor – este un proiect care are drept scop stabilirea unei baze de infrastructuri adecvate la nivel național pentru prevenirea inundaților și reducerea consecințelor distructive ale inundațiilor. Lucrările de infrastructură propuse, piese de echipamente şi dotări, vor fi instalate în puncte distincte pe întreg teritoriul, în toate cele 11 bazine hidrologice: Someș-Tisa, Crișuri, Mureş, Banat, Jiu, Olt, Argeș-Vedea, Buzău-Ialomița, Siret, Prut-Bârlad şi Dobrogea-Litoral. Vor fi instalate sisteme de alarmă, Sisteme Informaţionale Geografice, servere, instrumente și echipamente de măsurare şi control. De asemenea, vor fi executate lucrări de inginerie şi de construcţii, de inginerie mecanică, de montaj, precum și servicii de proiectare tehnică pentru construcţia de lucrări publice.

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU