10 C
București
marți, 11 mai 2021 - 1:50

80.000 de persoane ar urma să participe la ceremonia de adio organizată în memoria lui Nelson Mandela

 N Mandela

Un număr de 80.000 de persoane ar urma să participe la ceremonia de adio organizată pe stadionul Soccer City din Soweto, în memoria fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela, decedat joi seara, la vârsta de 95 de ani, informează AFP.

Porţile Soccer City, situat în apropiere de Johannesburg urmau să se deschidă la ora 06.00 (06.00 ora României), însă mii de persoane aşteptau deja în faţa stadionului în ploaie. Unii dansau şi cântau sub umbrele.

Autorităţile au anunţat că vor îndrepta mulţimea către alte stadioane din zonă în momentul în care acesta se va umple.

Neldon Mandela

Ceremonia, difuzată în direct în lumea întreagă, va începe la ora 11.00 (11.00 ora României) şi va avea o durată de patru ore.

Circa 100 de şefi de stat şi de guvern sunt aşteptaţi la ceremonie, cu zeci de personalităţi din lumea culturală şi artistică, precum şi o mulţime de oameni obişnuiţi, uniţi cu toţii prin admiraţia şi respectul faţă de tatăl “Naţiunii curcubeu”.

Câteva sute de persoane aşteptau în zori la Park Station, gara centrală din Johannesburg, trenul, care poate fi luat gratuit cu această ocazie, pentru a merge la stadion, intonând “Shosoloza”, un cântec ce aminteşte de călătoria cu trenul către minele de aur. Alte persoane coborau din autobuze, gratuite şi ele.

C.A.