miercuri, 21 octombrie 2020 - 19:14

8 preparate care ar trebui consumate reci pentru a nu ne îmbolnăvi

Conducerea PSD a invalidat lista lui Oprișan. Liderul de la Vrancea: „Ciolacu nu e stăpân”

Consiliul Politic Naţional al PSD a decis, marți, să invalideze lista candidaților PSD Vrancea la alegerile parlamenare, au declarat surse social-democrate pentru ȘTIRIPESURSE.RO. Marian Oprişan...

Județul cel mai afectat de COVID suspendă testările PCR, în plină explozie de infectări

În plină explozie a infectărilor cu noul coronavirus în România, conducerea Direcției de Sănătate Publică Alba a suspendat recoltările pentru testele COVID, de miercuri...

Mutările ofițerilor incomozi continuă în Poliția Română

Revolta polițiștilor cinstiți a atins noi cote, marți, când Șeful Poliției din Centrul Vechi al Capitalei, numit în funcție în urma unui concurs, a...

Medicii încep să se revolte față de autoritățile incompetente. Protest extrem în Spania, cu medici dezbrăcați

Haosul din sistemul de sănătate și din administrația publică centrală nu este prezent doar în România, ci și în state europene mult mai dezvoltate,...

Bucătăria modernă implică deseori cuptorul cu microunde, folosit pentru a găti semipreparatele, dar și pentru a încălzi mâncarea. Specialiștii susțin însă că , prin reîncălzire, anomite alimentele pot deveni toxice.

Potrivit Agenției britanice pentru Standarde în Mâncare, trebuie să evităm să încălzim unele preparate pentru a nu ne afecta bunul mers al corpului și pentru a nu petrece restul zilei la toaletă, relatează “The Mirror”.

Opt alimente care, odată preparate, nu se reîncălzesc:

Țelina – supa este mai gustoasă cu țelină, însă atunci când o reîncălziți, scoateți țelina din ea. Nitrații din legumă pot fi o problemă, întrucât căldura îi poate transforma în substanțe toxice.

Ouăle – preparatele care conțin ou pot fi reîncălzite în siguranță, însă feriți-vă de ouăle fierte sau amestecate – reîncălzirea lor vă poate îmbolnăvi.

Spanacul – asemenea țelinei, nitraților din el “nu le place” să fie reîncălziți și pot deveni cancerigeni.

Ciupercile – trebuie mâncate la scurt timp de la gătire. Aceasta este o regulă simplă pentru a nu cauza stomacului din cauza proteinelor deteriorate din ele.

Cartofii – dacă sunt lăsați să se răcească la temperatura camerei și apoi sunt băgați la frigider pot fi mediul ideal pentru apariția botulismului, iar la reîncălzire riscul crește.

Puiul – reîncălzirea carnii de pui, după ce a fost ținută în frigider, poate cauza probleme digestive.

Sfecla – bogată în nitriți, această legumă poate cauza dureri de burtă, așa că este mai bine să fie consumată rece, dupa ce a fost gătită.

Orezul – este una dintre cele mai reîncălzite mâncăruri, însă poate deveni toxic dupa reîncălzire. Potrivit specialiștilor, cu cât lăsați orezul să stea mai mult la cuptor, cu atât se multiplică bacteriile care vă pot pune în pericol sănătatea.

Actorul Florin Zamfirescu: Suntem conduși de niște tiriplici infantili, care ne țin la pușcărie, dar nu amână alegerile

Actorul Florin Zamfirescu este nemulţumit de măsurile luate de autorităţi pentru limitarea răspândirii cazurilor de coronavirus şi declară că actualii conducători sunt nişte copii...

Conflict deschis între USR și PNL pe seama alegerii lui Florin Iordache șef al Consiliului Legislativ

Deși au mers umăr la umăr la alegerilor locale, USR și PNL continuă disensiunile, lansând reciproc atacuri dure după alegerea lui Florin Iordache șef...

PSD se detonează. Ciolacu primește primele riposte din teritoriu. Precedentul creat de Oprișan

Este război în interiorul PSD, declanșat după deciziile drastice luate de conducerea partidului, în urma rezultatelor la alegerile locale, față de lideri marcanți din...

Analiză: Impactul economic al Covid-19 ar putea genera 500.000 de şomeri şi 300.000 de firme insolvente

Un impact economic foarte puternic al crizei COVID - 19 ar putea însemna peste 500.000 şomeri şi mai mult de 300.000 de firme în...

Avocatul Poporului, despre cauza blocajului din sănătate: Autoritățile continuă să folosească același algoritm de testare

Avocatul Poporului, Renate Weber, reclamă faptul că, la peste jumătate de an de la debutul pandemiei de COVID-19, autorităţile din România continuă să folosească...