3.1 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 23:07
No menu items!

8 indicatori care îți arată că ai consumat mâncare toxică

spot_img

toxic food

Răspunsul imediat al corpului tău (în șase ore) la consumarea a ceva care el nu vrea să proceseze și nu poate să utilizeze pentru nutriție, acest răspuns fiziologic este adesea constituit din indicatori semnificativi. Iar dacă tu continui să provoci aceeași “vatamare” sistemului tău fiziologic, în cele din urmă va interveni un “blocaj” major al sistemului, potrivit viataverdeviu.ro.

Iată 8 indicatori semnificativi care îți arată că ai consumat vreun aliment toxic și “simptomele” tale au nevoie de mai mult decât medicamente care să mascheze efectele, de fapt corpul tău are nevoie de mâncare naturală:

Ai migrene: majoritatea durerilor de cap sunt rezultatul deshidratării. Bea apă naturală de izvor și nu mai consuma săruri concentrate precum monoglutamat de sodiu, proteină hidrolizată de soia, extract autolizat de drojdie și maltodextrină. Nu bea niciodată apă de la robinet, întrucât conține, clor posibil fluor și înălbitor, care sporesc deshidratarea și alte probleme cronice de sănătate.

Experimentezi inflamații sau edeme: reții în corp cantități anormale de apă? Aceasta s-ar putea traduce ca un câștig în greutate. Mâinile și picioarele se umflă adesea? Consumi în mod excesiv proteine animale, lactate, sau grâu modificat genetic? Dar zaharurile rafinate? Verifică nivelul sodiului din alimentele procesate, în special acelea pe care le-ai mâncat în ultimele șase ore. Majoritatea doctorilor nu îți vor spune că este o problemă de alimentație.

Ai vertigo (amețeală): asta este de obicei o problemă de echilibru ținând de urechea internă, dar mergând cauzal pana la alimentație. Verifică-ți aportul recent de MSGlutamat, Aspartam, nitrați din cărnuri și dulciurile concentrate.

Esti constipat sau ai diaree, dureri de stomac, reflux acid sau colon iritabil: glutenul este “cleiul” alimentelor modificate genetic, “mutante” și cauzează constipație. Glutenul și îndulcitorii artificiali pot irita întregul tract digestiv și pot polua organele cu rol de curățare prin toxine sintetice care s-ar putea ca să nu mai fie niciodată eliminate. Corpul tău stie când consumi aceste “otrăvuri” și îți dă imediat de știre.

Te trezești cu o iritație, eczemă sau psoriazis: verifică-ți dulciurile concentrate, glutenul, alimentele modificate genetic și pline de pesticide, precum porumbul și soia, și amintește-ți, cu cât mănânci mai multe alimente procesate, cu atât te trezești cu aceste afecțiuni ale pielii. Chiar și medicamentele tipice precum aspirina, siropul de tuse și ibuprofenul pot fi supradozate și să cauzeze dureri de cap și mâncărimi.

Experimentezi letargie: nimic nu încetinește mai rapid corpul uman decât mâncarea “gunoi”, iar dacă aceasta este lipsită de nutrienți, nu vei avea energie.

S.R.