10.1 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 3:54

8.000 de refugiați din Ucraina ar fi intrat pe teritoriul Rusiei în ultimele 24 de ore

spot_img

Regiunea Rostov și-a epuizat toate posibilitățile de a oferi găzduire refugiaților din țara vecină

refugiati

Regiunea Rostov pe Don, din sudul Rusiei, a primit peste 7.900 de refugiați din estul Ucrainei în ultimele 24 de ore, a declarat joi delegatul rus pentru drepturile copilului Pavel Astahov, citat de agenția de presă Ria Novosti.

„7.925 de rezidenți ucraineni, inclusiv copii, au intrat pe teritoriul regiunii Rostov pe Don în ultimele 24 de ore”, a indicat oficialul rus, pe contul său pe Instagram.

Potrivit acestuia, regiunea Rostov, limitrofă Ucrainei, și-a epuizat toate posibilitățile de a oferi găzduire refugiaților din țara vecină.

Autoritățile regionale au anunțat anterior că aproximativ 70.000 de cetățeni ucraineni au intrat pe teritoriul rus începând cu 15 aprilie, la două zile după ce a fost declanșată operațiunea special în sud-estul Ucrainei.

Secretarul general al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), Lamberto Zannier, care a efectuat joi o vizită de lucru într-o tabără de refugiați ucraineni din Rostov, a subliniat necesitatea implicării Comisiei ONU pentru a veni în ajutor persoanelor care au fugit din zona de violențe din sud-estul Ucrainei.

C.A.