12.4 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 5:20
No menu items!

Masacrul colectiv. Încă un tânăr a murit, în Marea Britanie. Bilanțul a ajuns la 48 de morți

spot_img

Un alt tânăr rănit în incendiul din clubul Colectiv a murit, marți, la spitalul din Birmingham, unde fusese transferat duminică.

Tânărul a fost printre cele 9 persoane trimise duminică noapte, în spitalele din Marea Britanie. Numărul celor care și-au pierdut viața în urma tragediei a ajuns la 48.

Este vorba despre Tudor Golu, care avea 28 de ani şi era chitaristul formaţiei Axial Lead. Artist grafic, animator 2D şi 3D, Tudor Golu este cel care a făcut videoclipul melodiei „The day we die”, al trupei Goodbye to Gravity.

26 dintre tineri au murit în incendiu și încă o persoană pe drum spre spital. După 11 zile de la producerea tragediei, alte 21 de persoane rănite grav au decedat.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite şi internate în spitale din Capitală. Dintre acestea, 35 au fost transportate spre unităţi sanitare din străinătate, însă cinci au decedat, unul în Marea Britanie, unul în Israel, doi în Olanda şi unul în drum spre Elveţia.

În spitalele din țară mai sunt internați 71 de răniți, 14 dintre ei în stare critică și alți 7 în stare gravă. Doar 50 dintre cei 71 de răniți sunt stabili, spun medicii.

Două echipe de medici din Franța și Germania au evaluat, luni, starea pacienților grav răniți pentru a decide pe care dintre aceștia îi pot transfera la spitale din străinătate.