7 trenuri anulate de CFR din cauza gerului

Şapte trenuri au fost anulate de CFR Călători, joi dimineață, din cauza temperaturilor foarte scăzute.

Reprezentanţii CFR Călători spun că traficul feroviar se derulează în condiţii de iarnă, la temperaturi foarte scăzute, şi de acea apar întârzieri sau chiar anulări.

Este vorba despre trenurile Regio GalațiBucurești Nord (11072), Tulcea Oraș — Medgidia (8652), Roșiori Nord — Alexandria (9363), SighișoaraOdorhei (3542), Odorhei — Cristur Hm (3541) și Beia Hm — Sibiu (2564—1) și InterRegio Târgoviște — Titu (1880).

Pentru ziua de joi, s-a luat decizia anulării trenurilor menționate pentru adaptarea circulației feroviare la posibilitățile efective, iar traficul de pasageri va fi preluat, în măsura posibilităților, de celelalte trenuri rămase în grafice.

comunicat CFR Călători

Potrivit companiei, anulările sunt necesare pe fondul temperaturilor extrem de scăzute și au loc în special pentru trenurile formate din automotoare Desiro (Săgeata Albastră), care sunt mai expuse problemelor tehnice de funcționare. Pe secția Medgidia — Tulcea Oraș trenurile în circulație sunt remorcate în continuare cu locomotive diesel electrice, iar pe secția Slobozia Veche — Urziceni, trenurile sunt remorcate cu locomotive diesel electrice și locomotive diesel hidraulice.

Reprezentanţii CFR mai spun că dacă apar defecţiuni la instalaţiile de încălzire din trenuri, personalul trebuie să redistribuie călătorii în alte vagoane şi să le acorde asistenţa necesară.

Al. Maghiar

 

NICIUN COMENTARIU