17 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 20:15

7 medici s-au întors cu COVID-19 din misiunea de ajutor pentru Republica Moldova

spot_img

Șapte români din echipa medicală care a efectuat misiunea de ajutor în Republica Moldova au fost depistați pozitiv cu coronavirus, după ce s-au întors sâmbătă în țară, a spus, duminică seară, Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, sunt şapte persoane depistate cu noul coronavirus din echipa medicală care a fost în Republica Moldova.

Din cele 7 persoane infectate, patru sunt cadre medicale (3 medici şi o asistentă medicală). Toate persoanele sunt asimptomatice, cu stare generală bună şi tratare în ţară, a arătat sursa citată.

Întrebat despre acest subiect, premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seară, că regretă situația. 

“Îmi pare rău că s-au infectat, apreciez misiunea efectuată în regim de voluntariat. Le doresc sănătate, regret că s-au infectat, dar am convingerea că ceea ce au făcut contează enorm pentru România“, a spus el.

Medicii şi asistenţii medicali care au revenit în România, sâmbătă, după o misiune umanitară de 14 zile în Republica Moldova au fost întâmpinaţi la vama Albiţa de către premierul Ludovic Orban, de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

52 de medici şi asistenţi români au plecat, la începutul lunii mai, în Republica Moldova pentru a-i ajuta pe colegii lor în lupta cu coronavirusul.