7 locuri din lume, în care femeile NU au voie să intre / FOTO

 

Unul dintre puținele locuri din Europa în care femeile nu au acces se află în România. Este vorba despre Mănăstirea Frăsinei, din județul Vâlcea. Regula datează din secolul al XIX-lea, când a fost impusă de Sfântul Ierarh Calinic care a decis ca în incinta mănăstirii să nu se mănânce carne şi să nu intre femeile, cele care vor încălca restricţia fiind blestemate pentru totdeauna la nefericire.

Astăzi, pentru a împiedica intrarea femeilor în lăcaşul de cult, călugării le poftesc la chiliile de lângă mănăstire ca să se roage şi să se spovedească.

athosO locație celebră pentru interdicția strictă aplicată femeilor este Muntele Athos, sau Muntele Sfânt, o destinaţie turistică sau de pelerinaj. Femeile nu au voie aici, pentru că, potrivit unei teorii străvechi, prezenţa lor i-ar putea “zbuciuma spiritual” pe călugări. Deşi Parlamentul European a încercat să schimbe acestă regulă strictă, apelul n-a avut niciun rezultat fericit.

tobogan_germaniaPoate părea surprinzător,dar și Germania bifează o locaţie în care femeile au accesul interzis. Aici, măsura este însă impusă spre binele acestora. În parcul Galaxy, din Bavaria, femeile nu au voie să folosească toboganul X-treme FASER din cauza unor accidente în care câteva tinere s-au rănit grav în zona genitală.

india_morminteÎn India femeilor le este interzis să intre în mormintele sacre Haji Ali Dargah Shrine din Mumbai, o destinaţie turistică extreme de căutată, în care ajung, în medie, 20.000 de turişti pe zi. Guvernul Indian refuză să ridice această interdicție, în ciuda protestelor ample organizate aici.

Yoshino_OmineMuntele Omine din Japonia este un alt punct turistic de evitat, tot din cauza unei legii antice, potrivit căreia femeile sunt periculoase pentru liniştea călugărilor. Legea este valabilă și în ziua de astăzi, doar bărbaţilor fiindu-le permis să escaladeze muntele pentru a ajunge la templu.

arabia-sauditaAltă destinaţie pe care femeile ar trebui să o ocolească este Arabia Saudită. E drept că, însoțită de un bărbat, o femeie poate intra, totuși, însă nu are sens să se încăpățâneze să facă asta, pentru că nu va fi prea fericită. Oamenii de aici au un comportament opresiv faţă de femei, iar acestea trebuie să le ceară voie bărbaţilor pentru aproape orice fac.

templu_indiaTemplele hinduse sunt și ele de evitat pentru femei care nu sunt acceptate sub nicio formă în perioada în care se află la menstruație, când sunt considerate impure. Este de preferat ca femeile să evite controlul strict la intrarea într-un astfel de templu, doar pentru a-l contempla din interior.

NICIUN COMENTARIU