2 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 5:09
No menu items!

670 de zboruri în Europa și 4 în România, anulate de Lufthansa din cauza grevei

spot_img

670 de zboruri în Europa și 4 în România, anulate de Lufthansa din cauza grevei

Patru curse Lufthansa de pe Aeroportul Henri Coandă și peste 670 de zboruri în Europa au fost anulate astăzi, din cauza grevei personalului de la sol pe aeroporturile din Germania.

 Este vorba de cursele spre şi dinspre Frankfurt, Munchen, Berlin şi Dusseldorf. Sunt şi două curse Lufthansa care vor decola de pe Otopeni conform orarului de zbor: la ora 13.05 spre Munchen şi la ora 14.10 spre Frankfurt.

 Aeroporturile din Frankfurt (vest) şi Munchen (sud), cele mai importante terminale Lufthansa, sunt afectate de această grevă, dar şi cele din Berlin, Hamburg (nord), Düsseldorf şi Koln (vest).

 Compania a decis să anuleze aproape toate cursele din Germania şi Europa programate între orele 04.00-11.00 GMT pe aceste aeroporturi.

“Pasagerii au fost informaţi de ieri după-amiază şi au putut să îşi modifice biletul de avion sau să aleagă trenul”, ceea ce a condus la evitarea cozilor lungi de aşteptare la ghişeele companiei, a precizat purtătorul de cuvânt al Lufthansa.

Greva fost declanşată la apelul sindicatului Verdi, cu o zi înaintea începerii de noi negocieri cu conducerea companiei privind revendicări salariale. Sindicatul reclamă o creştere salarială de 5,2% pe o perioadă de 12 luni pentru aproximativ 33.000 de salariaţi la sol ai Lufthansa în Germania şi cere garantarea locului de muncă.

C.I.