650 milioane de euro de la Liviu Dragnea pentru săli de sport, bazine de înot sau patinoare

Banii ar ajunge pentru 1,685 milioane de salarii medii ale medicilor specialiști

CNI_Compania Nationala de Investitii

Compania Națională de Investiții, subordonată ministrului dezvoltării, Liviu Dragnea, investește peste 650 milioane de euro, în următorii trei ani, în săli de sport, patinoare, așezăminte culturale sau căminte culturale. Cu acești bani, Guvernul ar putea asigura 1,685 milioane de salarii medii ale medicilor specialiști.

Dacă tot plătește un salariu mediu de 1.200 de euro/lunar, Compania Națională de Investiții are la dispoziție 891 milioane de lei, în acest an, pentru săli de sport, complexuri sportive, așezăminte culturale, bazine de înot, patinoare artificiale, reabilitarea blocurilor situate în localităţi din zone defavorizate, săli de cinema și unități sanitare din mediul urban. Conform estimărilor bugetului de venituri și cheltuieli, publicat în Monitorul Oficial în data de 18 februarie, în 2016 sunt alocați circa 934 milioane de lei pentru investiții, iar peste doi ani, bugetul CNI pentru construcția sălilor de sport și patinoarelor este de 1,04 miliarde de lei.

Bugetul pentru investiții al CNI pentru acest an, prevăzut la 891 milioane de lei, cu 27 milioane de lei mai mult față de cel estimat în luna ianuarie, este de aproape 4 de ori mai mare față de anul trecut. În 2014, conducerea CNI a alocat 224  de milioane de lei pentru investiții în construcția și renovarea sălilor de sport, așezămintelor culturale sau patinoarelor artificiale. Din 891 milioane de lei, prevăzuți în bugetul de venituri și cheltuieli pentru acest an, alocațiile de la buget pentru investiții se ridică la circa 872 milioane de lei. Bugetul de cheltuieli cu angajații CNI este de 15,04 milioane de lei, în creştere cu aproximativ 6 milioane de lei față de anul trecut. În plus, în bugetul aprobat pentru acest an, chiar dacă numărul angajaților Companiei Naționale de Investiții crește cu numai 39 de oameni, cheltuielile cu salariile cresc cu peste 2,8 milioane de lei.

Ștefan Etveș

NICIUN COMENTARIU