9.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 0:01

60 studenți din Ploiești, audiați la DIICOT pentru droguri

spot_img

60 de persoane – majoritatea studenți de la Universitate de Petrol și Gaze Ploiești urmau să fie audiate la sediul DIICOT Ploiești, fiind bănuite că ar fi implicate în traficul și consumul de droguri

canabis

Suspecții au fost ridicați în urma unor descinderi care au avut loc atât la campusul universitar din Ploiești, cât și la Bucureşti şi Constanţa, la domiciliile unor studenți de la UPG. Potrivit anchetatorilor, printre traficanți se numără studenți din Gabon, Angola, Azerbaidjan, Turcia, Moldova, iar dealerii sunt din București și Constanța.

De altfel, de la mai mulți suspecți au fost ridicate diferite cantități de cannabis, precum și ustensile pentru ambalarea drogurilor. Explicația pentru cantitatea mică de droguri ridicată – aproximativ 50 de grame – a fost, potrivit ofițerilor de la BCCO Ploiești, aceea că stocurile erau aproape lichidate, în contextul în care se apropie vacanța. De asemenea, anchetatorii au mai descoperit, miercuri, la locuința unui bărbat de 32 de ani, din Capitală, și o microcultură indoor cu plante de cannabis, prevăzută cu sistem special de iluminat, încălzire și aerisire.

În fapt, suspecții erau în vizorul anchetatorilor încă de la începutul anului 2014, ajungându-se la concluzia că traficul cu droguri se efectua, în special, în campusul ploieștean, dar și pe teritoriul județului Prahova. Drogurile erau vândute la preţul de 50-60 lei/gram, iar o parte era deţinută pentru consum propriu.

S.M.