0.7 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 3:35
No menu items!

60 de TIR-uri, blocate la Huși

spot_img

Peste 60 de TIR-uri au fost blocate, miercuri seară, la cele două intrări principale în municipiul Huşi, pe drumul european E 581, din cauza viscolului. Autorităţile locale, împreună cu Armata, au oferit şoferilor ceai cald şi apă. 50 de autotrenuri sunt blocate în zona Dobrina, la intrarea în municipiul Huşi dinspre Crasna, întrucât nu pot urca rampa abruptă, şoseaua fiind acoperită cu zăpadă.

Alte 15 TIR-uri sunt oprite la ieşirea din Huşi spre Vama Albiţa pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină pe sectorul respectiv de drum european. În aceste condiţii, autorităţile huşene, cu sprijinul Armatei, au decis să le acorde ceai cald şi apă minerală şoferilor de autotrenuri, mai ales că nu se ştie când va fi ridicată restricţia de pe DE 581 pentru maşinile cu o masă mai mare de 3,5 tone.

Dacă va fi cazul şi autotrenurile vor trebui să rămână în zonă pentru un interval mai mare de timp, atunci autoritățile le vor oferite șoferilor şi pachete cu mâncare. Circulaţia rutieră pe două drumuri naţionale şi 12 judeţene din Vaslui este blocată, miercuri seară, din cauza viscolului şi a ninsorilor abundente, iar pe drumul european E 581 traficul este restricţionat pentru TIR-uri.

Potrivit Prefecturii Vaslui, circulaţia este blocată pe DN 24 Huşi – Murgeni şi DN 26 Murgeni – Blăgeşti, ambele de pe Valea Prutului, ultimul pe o porţiune de doi kilometri. Totodată, 12 drumuri judeţene, în special din jumătatea de nord a judeţului, sunt închise circulaţiei, drumarii intervenind doar pe două dintre ele pentru deblocare.

D.M.