1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 5:18
No menu items!

51% dintre numeroșii noi pozitivi ai Franței nu au avut simptome

spot_img

Autoritățile sanitare din Franța au confirmat o „creștere semnificativă” a numărului de cazuri de coronavirus de 54% într-o săptămână, scrie The Guardian. Tedința de creștere se păstrează și UK, unde premierul Boris Johnson a anunțat deja că va amâna decizia de a relaxa o serie de măsuri de blocare, inclusiv anularea planurilor de a permite accesul britanicilor la tratamente de înfrumusețare.

Creșterea numărului de infectări din Franța a acoperit toate grupele de vârstă, dar Serviciul de Sănăte Publică a declarat că creșterea a fost deosebit de îngrijorătoare la cei cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani. De asemenea, a existat o creștere a numărului de pacienți internați la spital cu Covid-19 și cifrele pentru cei care necesită terapie intensivă au crescut pentru prima dată în 16 săptămâni.

În timp ce Franța se pregătea pentru o undă de caniculă, oamenii au fost îndemnați să-și păstreze măștile, în ciuda temperaturilor preconizate să ajungă la 41 ° C în unele zone.

Numărul de cazuri noi în ultimele 24 de ore a fost de 1.377, considerat un record negativ din luna mai, iar numărul de focare care sunt urmărite a crescut cu 10 până la 151. În 24 de ore au fost înregistrate 16 decese, numărul total atribuit coronavirusului în Franța ajungând la 30.254.

În raportul său pentru săptămâna 30 (20-26 iulie), Santé Publique France a declarat că numărul testelor pozitive pentru coronavirus în Franțaa crescut pentru a treia săptămână consec utivă și a numit creșterea „semnificativă”. Putin sub 458.000 de pacienti au fost testati si 6.407 au fost pozitivi, o crestere de 44% la numarul de teste pozitive săptămâna trecută.

Dintre cei testați, puțin sub 440.000 au fost rezidenți în Franța continentală, cunoscută sub denumirea de “Hexagon”, iar 5.592 s-au testat pozitiv, o creștere de 54% față de numărul de teste pozitive săptămâna precedentă.

Pe scurt, numărul de teste efectuate a crescut cu 27%, în timp ce numărul de rezultate pozitive a crescut cu 54%.

Mai mult de jumătate (51%) dintre cei care au testat pozitiv nu au prezentat simptome. Dintre cei testați pozitiv, 69% au avut vârste cuprinse între 15 și 44 de ani, iar cele mai mari creșteri au fost între 20 și 25 de ani.

Numărul R – numărul de persoane cu care se va infecta o persoană – a crescut de la 1,35 la 1,42.

Creșterea focarelor s-a datorat adunărilor mari de familie, precum și evenimentelor publice și private. Santé Publique France spune că această creștere se datorează „scăderii  sistematice a măsurilor de prevenire (păstrarea unei distanțe minime de 1 metru, oprirea  strângerii mâinilor și îmbrățișărilor)”.