20.7 C
București
luni, 29 aprilie 2024 - 20:01
No menu items!

5000 de școli din România vor fi dotate cu echipamente de 1 miliard de euro

spot_img

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat luni la sediul PNL, după o şedinţă a conducerii partidului, că miercuri va avea loc la Palatul Victoria ceremonia de semnare a unor contracte de finanţare destinate dotării unităţilor de învăţământ preuniversitar. Ea a arătat că alocarea financiară a apelului este de peste un miliard de euro.

Ministrul Educaţiei a anunţat că noile contracte de finanţare sunt destinate dotării unităţilor de învăţământ preuniversitar şi unităţi conexe, cu mobilier, laboratoare de informatică şi de ştiinţe, cabinete şcolare, ateliere de practică şi echipamente IT.

”Vorbim de 5600 de unităţi de învăţământ şi unităţi conexe. Finanţarea este asigurată prin componenta 15 Educaţie, investiţiile 9,11,13 şi 14 din PNRR. Alocarea financiară a apelului este de peste un miliard de euro. Este o alocare istorică, poate cea mai mare alocare de acest tip în infrastructura şcolară”, a spus Ligia Deca.
 

Ministrul Educației a menţionat că aceste investiţii nu sunt unice și că vor urma și alte 4.000 de contracte care vizează laboratoarele inteligente de tip smartlab în licee, campusurile de învăţământ dual şi de asemenea, se vor achiziţiona microbuze şi servicii complementare de educaţie timpurie.

Amalia Capră