-3.7 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 6:43
No menu items!

500 de lei amendă pentru o turistă care a hrănit un urs pe Transfăgărășan

spot_img

O turistă încântată la vederea unui urs ieșit la șosea pe Transfăgărășan a coborât din mașină ca să îi dea de mâncare.A fost văzută de jandarmii montani și au amendat-o pe loc cu 500 de lei. Pe lângă faptul că turiștii care fac astfel de gesturi ignoră legea, se pun, totodată și într-un real pericol apropiindu-se de animalul sălbatic.

Turista amendată este din București și are 31 de ani, iar la momentul gestului său de a hrăni ursul, în jur erau multe persoane care nu au intervenit.

“O femeie în vârstă de 31 de ani din Bucureşti a fost sancţionată de jandarmi după ce a fost surprinsă în timp ce hrănea un urs. Femeia a primit o amendă în valoare de 500 de lei, iar celelalte persoane care se aflau în zonă au fost avertizate despre pericolul creat şi li s-a recomandat să-şi continue drumul”, se precizează într-un comunicat transmis luni de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Argeş.

Săptămâna trecută un alt turist din București a fost surprins de jandarmi când a coborât din mașină ca să hrănească o ursoaică cu pui. Și el a fost amendat cu 500 de lei.

Iar pe un drum din Vrancea, un șofer a surprins în trafic un conducător auto care a orpit pe șosea ca să hrănească un urs față de care s-a apropiat foarte mult. Din fericire nu a fost atacat.

“Jandarmeria Argeș transmite tuturor persoanelor care intenționează să tranziteze D.N. 7C Transfăgărășan despre faptul că urșii sunt prezenți foarte des pe carosabil și că vor aplica legea atunci când aceasta este încălcată.
De asemenea, jandarmii Postului Montan au mai fost solicitați să intervină în alte 20 de situații prin care au fost semnalate prezențe ale urșilor, toate sesizate prin apel la numărul unic de urgență 112″, au mai transmis reprezentanții Jandarmeriei.