2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 12:34
No menu items!

500.000 de cereri de ajutor de încălzire, depuse în doar o săptămână

spot_img

Peste 500.000 de cereri au fost depuse deja de către beneficiari la primării, pentru ajutoarele de încălzire în sezonul rece și pentru suplimentul de energie acordat pe tot parcursul anului. Legea consumatorului vulnerabil a intrat în vigoare de la 1 noiembrie.

Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, a declarat, luni, că persoanele singure cu venituri de până la 2053 lei și familiile cu venituri de până la 1.386 lei de persoană beneficiază de la 1 noiembrie de aceste două forme de sprijin, dacă se adresează primăriilor pentru a le solicita.

“Tot de la 1 noiembrie, persoanele care nu îndeplinesc condițiile de acordare a ajutorului de încălzire pe perioada sezonului rece și a suplimentului de energie prevăzute de legea consumatorului vulnerabil beneficiază de compensarea facturilor la energie electrică (în valoare de cel mult 0,291 lei/kWh) și gaze naturale (cel mult 33% din valoarea componentei prețul gazului natural din contract). O altă măsură de sprijin pentru a depăși perioada sezonului rece, deja în vigoare, este plafonarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale pentru clienţii casnici”,  a scris Raluca Turcan, pe pagina sa de Facebook.

Emanuel Stan