28.3 C
București
duminică, 14 august 2022 - 16:35
No menu items!

50 zboruri de repatriere pentru refugiații din Ucraina de alte naționalități

spot_img

Peste 50 de zboruri de repatriere sunt anunțate, până la acest moment, pe Aeroportul Internațional “Henri Coandă” București, pentru refugiații din Ucraina de alte naționalități.

Potrivit unui comunicat al Companiei Naționale Aeroporturi București, zborurile au fost programate pentru perioada 2-13 martie și au ca destinație Atena, New Delhi, Cairo, Mumbai, Istanbul, Casablanca, Medina, Kuweit, Hindon, Lisabona, Amman și Tbilisi. 

În funcție de solicitări, programul poate fi modificat în orice moment și alte curse pot fi adăugate, au mai transmis reprezentanții CNAB.

Miercuri, 2 martie, de pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București au decolat 16 zboruri charter de repatriere pentru 3.079 de cetățeni ai altor state care se aflau pe teritoriul Ucrainei în momentul declanșării conflictului militar cu Rusia.

În aeroport au fost organizate zone speciale de așteptare pentru pasagerii care urmează a fi repatriați, care au la dispoziție un flux special destinat și o zonă dedicată efectuării controlului de frontieră.

În fața terminalului Plecări vor fi amplasate corturi pentru a prelua pasagerii care aglomerează zona publică pe perioada așteptării, înaintea formalităților premergătoare zborului. Corturile vor fi încălzite, iar pasagerii vor primi apă, ceai și informații utile. De asemenea, pentru a facilita transmiterea informațiilor către pasagerii proveniți din Ucraina, a fost constituit un punct de traducere cu interpreți de limbă ucraineană și rusă.

M. Nedelcu