8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 6:52

50 de pacienți cu COVID-19, care au nevoie de spitalizare la ATI, vor ajunge în Ungaria

spot_img

Ungaria va prelua din România 50 de pacienţi cu COVID-19, care au nevoie de spitalizare la Terapie Intensivă, a anunțat, miercuri, ministrul ungar de Externe Peter Szijjarto, citat de Reuters.

Szijjarto a precizat că cele două ţări vor pune la punct în zilele următoare detaliile logistice.

Potrivit președintelui UDMR, Kelemen Hunor, pacienții din România vor ajunge în două spitale apropiate de graniță, la Debrecen și Szeged.

„Ne-am consultat de mai multe ori în ultima perioadă cu ministrul ungar al afacerilor externe Szijjártó Péter despre sprijinul pe care îl poate acorda Ungaria României în lupta cu pandemia, astfel că, pe lângă medicamentele necesare tratării infecției cu coronavirus, Ungaria ne oferă acum 50 de locuri în secțiile de Terapie Intensivă pentru bolnavii COVID”, a transmis Kelemen.

Situația din spitalele din România rămâne critică. Nici miercuri nu mai era liber niciun loc la Terapie Intensivă pentru pacienții cu COVID-19. Potrivit ultimelor informații transmise de către autorități, la nivel național există 1.566 de paturi ATI destinate pacienților cu COVID-19. În București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

                                                                                                                 Adina Silav