19.1 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 1:27

50.000 de membri USR PLUS își votează online președintele. Cioloș și Ghinea, contre pe Facebook

spot_img

Aproximativ 50.000 de membri USR PLUS votează președintele formațiunii. Votul a început azi, 15 septembrie, se încheie pe data de 22 septembrie și se desfășoară online prin intermediul unei platforme securizate. În competiția internă s-au înscris trei candidați: Dan Barna, Dacian Cioloș și Irineu Darău.

Dacă niciunul dintre cei trei candidați nu reușește să obțină peste 50% din voturi în primul tur, va avea loc și un al doilea tur, astfel:

Turul 1 – start vot 15 septembrie. 10:00 am, stop vot: 22 septembrie 10:00 am

Turul 2 – start vot: 23 septembrie 10:00 am, stop vot: 30 septembrie. 10:00 am

Rezultatul votului online va fi validat de congresul USR PLUS care are loc în weekendul 2-3 octombrie, la Romexpo, în București.

Cu doar câteva ore înainte de începerea votului, Dacian Cioloș și Cristian Ghinea și-au dat replici pe facebook.

Copreşedintele USR PLUS şi candidat la şefia formaţiunii, Dacian Cioloş, confirmă, într-o postare pe Facebook, că a fost chemat de mai multe ori de Cristian Ghinea pentru a „prelua USR” şi explică de ce nu a făcut acest lucru.

”Da, este adevărat că am primit multe chemări din partea lui Cristi Ghinea de a prelua USR. Pe aceste invitații s-a și clădit mitul că există o conspirație a tehnocraților de a-i lua partidul lui Nicușor Dan, dar punctul nevralgic – cel care dărâmă tot acest mit – este faptul că eu nu am dat curs acestor invitații niciodată. (…)
Nu mă las folosit de nimeni, indiferent de beneficiile cu care sunt tentat. Am o carieră lungă în spate și îndrăznesc să spun că este o carieră așezată, onestă. (…) Nu am dat curs invitațiilor lui Cristian Ghinea de a prelua USR pentru că nu acesta e genul meu de a face politică

Răspunsul lui Cristian Ghinea a venit tot pe Facebook.

“Cu tot respectul, nu te-am invitat niciodata sa preiei USR, un partid nu se preia, te-am invitat sa vii in USR pentru ca era nevoie de lideri. Intr-un partid democratic ca USR (si USR PLUS) mandatele se castiga prin vot. Exact asta am spus, “preluat” e un cuvant pus unfair de tine in gura mea. Nu ardem punti, vom lucra impreuna indiferent de rezultat. O sa treci peste supararea ca suntem in echipe diferite tura asta, o sa trec peste supararea ca imi pui cuvinte in gura. Hugs”, a scris Cristian Ghinea pe Facebook.

                                                                                                                C.D.