10.9 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 19:55

50.000 de euro pentru atentatul cu bombă din Piatra Neamț

spot_img

50.000 de euro pentru atentatul cu bombă de la Piatra Neamț

Liderul interlop Dumitru Ioan Mironescu (zis Puiu Mironescu), cel care ar fi comandat – potrivit unor surse judiciare – atentatul asupra lui Bogdan Mararu, rivalul său, le-ar fi oferit atentatorilor nu mai puțin de 50.000 de euro.

Potrivit acelorași surse, bomba ar fi fost “depozitată” în locuința prietenului lui Mironescu, Daniel Pădurariu – un alt interlop nemțean, audiat de procurori cu doi ani în urmă și în cazul asasinării avocatei Violeta Teodorescu, din Brașov.

Dispozitivul artizanal ar fi fost montat apoi sub mașina lui Bogdan Mararu de un fost deținut din Târgu Ocna, eliberat din penitenciar în noiembrie anul trecut. Sursele citate au precizat pentru Sursa Zilei că anchetatorii bănuiesc că acesta și cei doi complici ai săi (reținuți vineri dimineața de procurorii DIICOT) ar fi consumat canabis înainte să monteze bomba, drogurile fiind găsite de anchetatori lângă mașina lui Mararu.

Dumitru Mironescu este suspectat de anchetatori că ar fi comandat și uciderea, în noiembrie 2010, a lui Gheorghiță Mararu, fratele lui Bogdan Mararu.