7.7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 19:58
No menu items!

5 pași pentru o zi perfectă de iarnă

spot_img

 winter

Iarna e deprimantă, multe persoane acuzând în sezonul rece o acutizare a tristeții, nemotivării sau a deprimării, fiind destul de dificil să te dai jos din pat si să începi ziua cu voie bună.

Pentru o zi minunată de iarnă, iată ce pași trebuie să urmezi:

Respectă programul de somn.  Cu toate că iarna poate cauza uneori și stări de somnolență acută, mai ales din cauza faptului că nopțile sunt mai lungi, încearcă totuși să nu dormi prea mult, deoarece starea de oboseală se va accentua. Un somn sănătos și benefic organismului se încadrează în intervalul de 7-10 ore pe zi.

Trezește-te când sună ceasul. Dacă rămâi mai mult în pat se va face târziu și nu vei avea timp pentru tabieturile tale matinale. Cercetătorii britanici au demonstrat că motivul pentru care cei mai mulți oameni spun că au o zi proastă este neîndeplinirea tabieturilor zilice. Așa că, ridică-te când a sunat ceasul și întinde-ți bine bratele și picioarele.

Fă un duș cu apă caldă, dar nu fierbinte. După dușul care te va binedispune și îți va da energie pe tot parcursul zilei, șterge-te cu un prospop mai aspru, care are rolul de a stimula circulația.

Aplică o cremă hidratantă. Vremea rece îți afectează pielea, care devine uscată. Pentru a te asigura că îți păstrezi un aspect frumos chiar și în lunile friguroase, trebuie să știi cum să îți protejezi epiderma. Aplică o cremă hidratantă în care poți să adaugi câteva picături de ulei de măsline, migdale dulci, portocale sau mușețel.

Bea cafea sau ceai. Cafeaua de dimineață, dar și ceaiul negru,  nu numai că îți dau energie, dar stimulează și digestia și potrivit unor specialiști, te ajută să nu câștigi kilograme în plus, deoarece favorizează arderea grăsimilor. Totodată, poți opta pentru un ceai verde, care este foarte sănătos și conține antioxidanți naturali.

C.A.