11.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 13:28
No menu items!

5 greșeli de etichetă pe care le poți face la restaurant

spot_img

 healthy-eating-restaurant

O ieșire în oraș, la restaurant ar trebui să fie relaxată și simplă. Nu și dacă nu știi care sunt regulile. Cum îți pui cuțitul și furculița când ai terminat de mâncat sau cum ții bețisoarele chinezești când ești într-un local cu specific asiatic poate trece drept lipsă de bune maniere dacă nu ești atent, semnalează Foodstory.ro. Iată 5 greșeli de etichetă pe care le poți face când iei masa în oraș:

1. Există un “mod corect” în care să ții tacâmurile. Odată ce le-ai ridicat de pe masă nu mai e permis să le lași lângă farfurie.

2. Frecarea bețisoarelor chinezești este considerată un gest nepoliticos. Poate avea altă conotație pentru personalul restaurantului decât nerăbdarea ta sau nepriceperea ta de a le folosi. De pildă, gestul poate însemna că localul este de proastă calitate.

3. Tot într-un local asiatic este frumos să nu îți lași bețișoarele așezate paralel deasupra bolului. Este o încălcare a etichetei.

4. Întotdeauna trebuie să oferi partenerului de masă sarea și piperul împreună, chiar dacă îți solicită doar unul din recipiente.

5. Felul în care așezi tacâmurile pe farfurie poate avea sensuri diferite. Învață să le descifrezi pentru a transmite semnalul potrivit.

5-greseli-de-eticheta-pe-care-le-poti-face-la-restaurant-fara-sa-iti-dai-seama

C.A.