-0.1 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 9:45
No menu items!

5 alimente sănătoase care conțin mai multe grăsimi decât o gogoașă

spot_img

 gogosi

Avocado, măslinele, ouăle și untul de arahide sunt câteva alimente despre care se știe că ar face parte din categoria produselor sănătoase, scrie ADPM. Și totuși, conțin mai multe grăsimi decât o gogoașă glazurată! Iată însă de ce nu trebuie să le elimini din regimul tău!

Jumătate de avocado

Fiecare jumătate din acest fruct vine la pachet cu 15 grame de grăsimi, dintre care 10 grame de grăsimi monosaturate (îmbunătățesc nivelul colesterolului). În plus, tot aceste grăsimi monosaturate ar putea preveni acumularea grăsimii în zona abdomenului, spun specialiștii.

2 linguri de unt de arahide

Dacă te limitezi la a consuma doar 2 linguri, vei ingera 16 grame de grăsimi, dintre care jumătate sunt monosaturate. În plus, două linguri de unt de arahide mai conțin și 4 grame de grăsimi polinesaturate, acestea reducând riscul apariției diabetului și a bolilor de inimă.

30 de grame de cocos deshidratat, neîndulcit

Aproape toate cele 18 grame de grăsime conținute de această cantitate de cocos deshidratat sunt saturate. Și cum specialiștii spun că nu e bine să îți iei mai mult de 10% din necesarul zilnic de calorii din grăsimi saturate, ar fi bine să nu exagerezi cu consumarea acestui aliment.

3 ouă mari

Dintr-un mic dejun compus din 3 ouă mari, vei ingera mai bine de 14 grame de grăsimi. Acestea sunt împărțite în mod egal în grăsimi saturate, monosaturate și polinesaturate.

12 măsline

Acestea conțin circa 15 grame de grăsimi, majoritatea fiind însă monosaturate. În plus, măslinele îți oferă și mulți alți nutrienți, asta pe lângă grăsimile sănătoase deja mentionate.

C.A.