13.1 C
București
vineri, 29 martie 2024 - 0:43
No menu items!

5 alimente pe care să le mănânci doar acasă

spot_img

mancare

De câte ori ți s-a întâmplat să te afli într-o situație stânjenitoare la masă, în oraș? Fie pentru că nu știai ce tacâmuri să folosești ca să consumi mâncarea din farfurie, fie pentru că mâncarea a ajuns direct pe haine. Iată care sunt alimentele pe care e mai bine să le mănânci acasă, potrivit foodstory.ro.

Un homar întreg

Trebuie să știi să mânuiești niste foarfeci, un clește special pentru homar și alte instrumente pentru a scoate de sub carapacea tare părțile comestibile.

Supă

Deși este printre cele mai obișnuite feluri de mâncare din meniu, are întotdeauna o surpriză pentru cei care o comandă: de la sorbitul cu zgomot (involuntar), până la buzele arse (pentru că e prea fierbinte) sau petele de pe cămașă/bluză (pentru că în supă erau niște tăiței). Lasă supa pentru acasă, când ești în atmosfera intimă a bucătăriei tale.

Spaghete cu sos

Dacă nu știi să mânuiești lingura și furculița ca să le mănânci ca la carte, mai bine lasă-te păgubaș, pentru că vei avea cu siguranță pe cămașă sau bluză un nou model pictat în sos.

Un porumb fiert

Parcă boabele de pe sticulețe sunt făcute să rămână între dinți. Pe lângă asta mai adăugăm neplăcuta sarcină de a-l mânca direct cu mâna. Opțiunile sunt limitate, dar dacă ai norocul să îl primești la finalul unei mese cere și un cuțit cu care să răzuiești boabele de pe știulete ca să le poți mâînca mai ușor.

Hamburgeri XXL

Nu știi nici de unde să începi și nici unde să termini. Nu îți vine nici să muști cu gura larg deschisă, nici să ii tai cu cuțitul. Iar riscul cel mai mare este ca jumătate din umplutură să aterizeze pe masă, pe jos sau la tine în brațe. Rămâi la variantele în dimensiuni normale care conțin doar chiflă și chiftea.

C.A.