6.5 C
București
miercuri, 1 februarie 2023 - 18:01
No menu items!

5.200 clădiri și terenuri din România, valoare 0 sau 1 leu

spot_img

Un raport al Curții de Conturi arată că bunuri în valoare de 36 de miliarde de lei nu se găsesc în patrimoniul unor ministere și instituții de stat, fiind înregistrate cu valoarea de 1 leu sau chiar 0 lei.

În raportul privind execuţia bugetară 2014, citat de digi24.ro, Curtea de Conturi arată că peste 5.200 de bunuri – clădiri și terenuri – au fost introduse în inventar cu valori de zero lei sau un leu.

Aceste clădiri și terenuri se află în proprietatea instituțiilor, unele dintre ele ministere și agenții cărora inspectorii le-au luat evidențele contabile la verificat. Printre ele – Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Agriculturii, Ministerul Transporturilor, Ministerul Sănătății și Ministerul Educației. Cele mai multe dintre clădirile „fantomă„, aproape 3.000, apar în inventarul SGG.

Curtea de Conturi a analizat modul în care s-a făcut inventarul bunurilor din patrimoniul public și a făcut un raport prin care recomandă ministerelor să refacă acest inventar și să înregistreze bunurile din patrimoniul public la valorile reale.