6 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 22:37
No menu items!

47 de copii morţi într-un accident în Egipt

spot_img

Cel puţin 47 de copii cu vârste cuprinse între patru şi şase ani au murit sâmbătă în Egipt într-o coliziune între autobuzul la bordul căruia se aflau şi un tren, în provincia Assiut (centru), a anunţat Yehya Keshk, guvernatorul regiunii.

Ministrul Transporturilor Rashad al-Metini şi şeful Autorităţii Căilor Ferate au demisionat în urma acestui accident, a anunţat presa giptoficială.

“Bilanţul se ridică la 47 de morţi. (Alţi) 13 copii sunt răniţi”, a declarat guvernatorul pentru postul public de televiziune.

Autobuzul, care transporta 60 de copii în cadrul unei excursii organizate de grădiniţa la care sunt înscrişi, a fost lovit la o trecere la nivel cu calea ferată, la Manfalut (aproximativ 356 de kilometri sud de Cairo), a anunţat poliţia. Copiii aveau vârste cuprinse între patru şi şase ani

“O echipă de 45 de medici se află la locul accidentului pentru a oferi îngrijiri copiilor răniţi”, a adăugat guvernatorul.

Un corespondent al postului public de televiziune a prezentat scene “terifiante” la locul accidentului, în care apar corpuri de copii zăcând la pământ, pline de sânge, transferate ulterior la un spitalul din Manfalut.(S.S.)