3.1 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 21:05
No menu items!

43.000 de teste rapide, cu rezultat în 15 minute, vor ajunge de joi în spitale

spot_img

Primele teste rapide de detecție a antigenelor SARS COV-2 vor fi distribuite, de joi, unităților de primiri urgențe din țară, pentru decolmatarea unităților sanitare, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în cadrul unei conferințe de presă susținută miercuri la Sibiu. Într-o primă tranșă vor fi distribuite 43 de mii de teste, fiind în evaluare achiziția a încă un milion de teste rapide.

”Aceste teste sunt cu o anumită specificitate, sunt doar pentru cei care prezintă o anumită simptomatologie. După cum am menționat, un barometru destul de important este prezenta și colmatarea unităților de primiri urgențe. Aceste 43 de mii de teste, într-o primă fază, vor fi distribuite către unitățile de primire urgențe, tocmai pentru a decolmata aceste unități și a avea un rezultat rapid cu cei care se prezintă cu simptomatologie. In măsura în care îl depistăm, să spunem, într-o jumătate de oră că este SARS CoV-2 pozitiv, atunci îl putem dirija catre unitățile specializate. Daca este negativ, îl putem dirija în unitați care trateaza patologia non-Covid”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul a precizat că săptămâna aceasta vor ajunge în spitale primele teste.

”Cred că în 5 sau 6 vor fi distribite în UPU, iar săptămâna viitoare avem în evaluare achizitionarea încă 1 milion de astfel de teste pentru a le putea dirija”, a mai spus Tătaru.

Ministrul Tătaru și vicepremierul Raluca Turcan au participat miercuri, la Prefectura Sibiu, la o ședință convocată pentru analiza situației epidemiologice la nivelul județului, în urma căreia s-au recomandat restricții pentru prevenirea limitării extinderii infecțiilor.