4.8 C
București
luni, 17 ianuarie 2022 - 13:07
No menu items!

420.000 de persoane au trecut frontiera în week-endul trecut. Traficul a revenit la normal

spot_img

La sfârşitul săptămânii trecute, în doar 48 de ore, peste 420.000 de persoane au trecut graniţele României, 248.700 dintre acestea, pe sensul de intrare în ţară.

Poliţia de Frontieră a verificat mii de cetăţeni şi maşini atât pe sensul de ieşire,l cât şi pe cel de intrare în ţară.

Cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei au fost cele din vestul ţării, la graniţa româno-ungară, unde traficul de persoane pe sensul de intrare în ţară a crescut de 4 ori faţă de o perioadă normală. De exemplu, sâmbată, 19.12.2015, începând cu ora 11.00, traficul pe sensul de intrare în ţară a fost chiar de 5 ori mai mare faţă de o zi obişnuită. Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere a frontierei din vestul ţării, dar şi aeroporturile. Într-un week-end normal, la frontieră sunt înregistrate 260.000 treceri persoane, din care 134.000 pe sensul de intrare în România şi 130.000 la ieşirea din ţară.

În urma controalelor, au fost depistaţi 7 urmăriţi general, 2 autoturisme furate din străinătate, şi au fost constatate 27 de infracţiuni, fiind aplicate 47 de amenzi.

Poliţia de Frontieră a suplimentat personalul, pentru a uşura traficul celor care au tranzitat graniţele.

Poliţia de Frontieră Română, în cooperare cu celelalte instituţii care au atribuţii în punctele de trecere a frontierei, efectuează verificări sistematice cetăţenilor din state membre UE şi non-UE care tranzitează frontiera, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, în conformitate cu prevederile legislaţiei interne şi internaţionale. Scopul acestor măsuri este prevenirea tranzitării frontierei de către persoane, provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activităţi ce reprezintă o ameninţare reală la adresa securităţii interne şi externe.

comunicat IGPF

În dimineaţa de luni, traficul a revenit la valorile normale, în toate punctele de frontieră. Poliţiştii recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere, pentru a ulura traficul.