3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 21:56
No menu items!

400 de militari ucraineni s-au predat şi au fost primiţi pe teritoriul Rusiei

spot_img

Militarii ucraineni “au cerut să beneficieze de un coridor umanitar în noaptea de duminică spre luni”, la frontiera ruso-ucraineană

 ucraina trupe

Peste 400 de militari ucraineni aflaţi în operaţiune în estul ţării s-au predat şi au fost primiţi pe teritoriul Rusiei, a anunţat luni un oficial rus, fapt pe care Ucraina îl confirmă parţial, informează AFP.

Militarii ucraineni “au cerut să beneficieze de un coridor umanitar în noaptea de duminică spre luni”, la frontiera ruso-ucraineană, a anunţat Vasili Malaev, un oficial regional din cadrul Serviciului rus de securitate (FSB), citat de agenţiile ruse Interfax şi Itar-Tass.

“Grănicerii ruşi au deschis un coridor umanitar şi au primit (pe teritoriul rus) 438 de militari ai armatei ucrainene”, care şi-au predat armele şi în rândul cărora figurează un rănit, spitalizat la Gukovo (sudul Rusiei, în apropiere de frontiera cu Ucraina), a completat oficialul.

Totodată, un purtător de cuvânt contactat de AFP a declarat că un număr neprecizat de militari ucraineni a fost “constrâns să se replieze către un post de frontieră rus în urma unei tentative de pătrundere”.

Dar aceşti militari “nu s-au predat”, a afirmat Oleksii Dmitrşkiski, purtătorul de cuvânt al “Operaţiunii antiteroriste”, aşa cum este numit organismul ucrainean care se ocupă de operaţiunile militare împotriva separatiştilor proruşi în estul ţării.

Guvernul rus a prezentat în aceeaşi zi presei militarii ucraineni primiţi pe teritoriul său.

Luna trecută, acelaşi oficial regional al FSB a anunţat că peste 40 de militari ucraineni s-au predat şi au fost primiţi pe teritoriul rus.

Forţele ucrainene încearcă de mai multe săptămâni să întrerupă liniile dintre bastioanele insurgeţilor proruşi din Lugansk şi Doneţk, pe de o parte, şi frontiera ruso-ucraineană pe de altă parte, de unde separatiştii primesc arme şi întăriri, potrivit Kievului.

C.A.