19.7 C
București
duminică, 20 iunie 2021 - 13:08

400 de milioane de lei de la Guvern pentru primarii care derulează programe prin PNDL. Creșterea salariului minim mai așteaptă

spot_img

Guvernul a aprobat alocarea sumei de 400 de milioane de lei pentru facturile curente legate de derularea PNDL, au anunţat, luni, în cadrul ședinței de Guvern, premierul demis Viorica Dăncilă și ministrul demis al Dezvoltării Publice şi Administraţiei Publice, Daniel Suciu.

Suciu a detaliat că în prima etapă a programului au fost alocate 7 miliarde de lei, iar pentru PNDL II au fost date 30 de miliarde de lei.

Ambele programe au ca obiectiv reabilitarea unităților de învățământ, finanțarea școlilor neautorizate din cauza condițiilor precare și sanitare, dar și cele privind securitatea la incendii.

Viorica Dăncilă a anunțat, la debutul ședinței de guvern, că renunță la creșterea cu 100 de lei a salariului minim, proiect anunțat săptămâna trecută, și că “îl lasă pentru Guvernul PNL”. Săptămâna trecută, ea declarase că va majora în mod „categoric” salariul minim.

Contactat de Realitatea TV, liderul de sindicat Bogdan Hossu a declarat că: ”Noi sperăm să se respecte și numai într-un caz perfect justificat, cum este renunțarea la transferul de taxe, să se facă o rediscutare cu partenerii sociali. Hotărârea de Guvern nu s-ar putea da mai devreme de 4 noiembrie, dacă actualul Guvern mai este în funcție. Dacă se învestește noul Guvern, evident că subiectul va trebui reluat cu guvernul Orban. Pe noi nu ne interesează jocurile politice, pe noi ne interesează soarta celor 1,3 milioane de lucrători cu salariul minim. Oamenii trăiesc din salariul lor de astăzi, Nu mai putem aștepta”.

E. Stan