13.7 C
București
marți, 13 aprilie 2021 - 11:03

400 de deplasări externe pentru parlamentarii români, în cele 365 de zile ale lui 2015

Parlamentarii vor să confirme participarea la câteva sute de evenimente care vor avea loc în țări străine, chiar pe alte continente, în cursul lui 2015

deputati

Deputații au primit, conform digi24.ro, cu aproape un milion de lei mai puțin pentru deplasările externe. Senatorii însă, au primit bani în plus, 120.000 lei.

Președintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea va pleca în șapte deplasări în Europa, două în America de Nord şi Sud, una în Asia şi una în Caucaz. Va ajunge până și în Orientul Mijlociu şi Africa. Peste tot, biletele de avion sunt achiziționate la clasa business.

În agenda parlamentarilor sunt notate aproape 400 de evenimente la care vor să participe.  Numărul de zile în care deputații și senatorii vor fi în deplasare îl depășește pe cel al zilelor calendaristice ale anului 2015, adică 431 de zile în noul an. Aleșii spun că fără aceste vizite oficiale, România nu va apărea nici măcar pe harta de interes a Europei.

Toate cheltuielile sunt decontate, de la zborul cu avionul, la diurnă sau cazare, așa că activităţile de peste hotare ale parlamentarilor vor costa peste 500.000 de euro, după cum au scris jurnaliștii citați.

Una dintre cele mai scumpe deplasări pe care le-a decontat Parlamentul anul trecut este vizita oficială în India a președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea. Deplasarea a costat aproximativ 134.000 de lei, doar diurna fiind de 3.000 de euro, pentru delegația formată de 7 deputați, timp de 7 zile.