10.8 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 10:05

40.000 de români pleacă în vacanță de Rusalii, în scădere față de anul trecut

spot_img

Coincidența cu examenele școlare a adus cifre mai slabe

litoral-pentru-toti

Aproximativ 40.000 de români vor pleca în vacanță de Rusalii către o destinație internă, potrivit Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Dintre aceștia circa 10.000 au optat pentru litoral. Au mai fost luate în calcul stațiunile montane, balneare și zonele agroturistice.

În acest weekend prelungit (vineri-luni), unitățile de cazare vor primi cu 25% mai mulți turiști decât în oricare alt weekend din luna mai, pentru că se anunță vreme bună.

Totuși, vor fi mai puțini turiști în comparație cu minivacanța de Rusalii din 2013, când s-au înregistrat circa 60.000 de turiști, dintre care numai pe litoral 30.000 de persoane.

Explicația este că, anul trecut, zilele libere de Rusalii au picat la sfârșitul lunii iunie, când elevii erau deja în vacanța de vară. Acum, sărbătoarea coincide cu perioada examenelor naționale.

Dragoș Răducan, vicepreședintele FPTR, spune că sezonul estival începe mult mai greu în acest an, din două motive: vremea predominant ploioasă și bugetul tot mai mic alocat de români pentru concedii.

”Zilele libere – fie de 1 Mai sau de Rusalii – sunt o adevărată mană cerească pentru hotelieri, mai ales în acest context”, a declarat Răducan.

Reprezentanții FPTR au afirmat că membrii asociației au aplicat reduceri medii de 30% față de tarifele standard.

V.B.