4 militari ai NATO din Afganistan, testați pozitiv cu noul coronavirus

Patru militari ai NATO din Afganistan au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus la scurt timp după intrarea lor în ţară, fiind primele cazuri de contaminare din cadrul misiunii aliate, a anunţat marţi NATO într-un comunicat citat de Reuters și Agerpres.

Cetăţenia celor patru rămâne confidenţială. Comunicatul mai precizează că este vorba de militari nou veniţi în Afganistan şi că aceştia au început să prezinte simptome în timp ce se aflau într-o zonă de control preventiv, iar ulterior au fost transferaţi în izolare şi testaţi.

Circa 1500 de militari din NATO, în majoritate sosiţi recent în Afganistan, se află în astfel de centre de triaj, ca măsură de precauţie.

Până în prezent, în Afganistan au fost înregistrate 40 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, majoritatea în provincia vestică Herat, şi un deces, a comunicat marţi Ministerul sănătăţii publice de la Kabul citat de Xinhua.

Săptămâna trecută, Afganistanul a dispus închiderea restaurantelor, piscinelor, băilor publice şi complexelor sportive ca măsură de precauţie în faţa pandemiei.

România are 797 de militari în Afganistan, în cadrul misiunii NATO Resolute Support Mission, potrivit datelor oficiale ale Alianței.

NICIUN COMENTARIU