27 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 15:02
No menu items!

4 milioane de carduri de sănătate au fost validate

spot_img

De la 1 mai, de când au intrat în vigoare cardurile de sănătate, au fost validate aproximativ 4 milioane din cele 14 milioane de carduri tipărite

card_sanatate

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a spus că vor fi validate doar acele servicii confirmate de card. Pentru cetățenii care nu au primit cardul încă, se vor elibera adeverințe conform cărora cardul nu a fost tipărit sau nu-l dețin din motive de conștiință, religie sau altele.

Ciurchea  le-a transmis pacienților să nu lase cardul la niciun furnizor de servicii medicale și să îl prezinte ori de câte ori beneficiază de un serviciu medical.

Să ținem cont că importante sunt cardurile activate pentru un serviciu medical, și nu doar să-mi activez cardul pentru că vreau să fie activat. Nu există termen pentru activare. Pot să-l activez și peste doi ani, dacă nu ai nevoie de niciun serviciu medical. Nu expiră cardul, nu se întâmplă absolut nimic.

Vasile Ciurchea, președinte CNAS

De asemenea, el a subliniat că spitalele trebuie să se doteze cu cititoare de carduri până la 1 mai, pentru a-și putea deconta serviciile medicale oferite.

S.M.